Днес ще преобладава слънчево време, но след обяд ще се развива

...
Днес ще преобладава слънчево време, но след обяд ще се развива
Коментари Харесай

Слънчево и топло, след обед може да вали -

Днес ще доминира слънчево време, само че след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, основно в Централна и Източна България, ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. В източните региони превалявания ще има и през нощта против понеделник. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Дневните температури ще се задържат високи и оптималните ще са сред 30° и 35°, в София към 30°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево. По-късно след обяд ще апочне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места вечерта и през нощта против понеделник ще превали и прегърми. През деня ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще са сред 26° и 31°. Температурата на морската вода е 20-24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 15°.

В началото на новата седмица вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб до сдържан. Температурите ще се намалят и във вторник оптималните ще са сред 22° и 27°. В утринните часове ще бъде най-вече слънчево, в следобедните - с развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, с друг обсег и активност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР